V.A.C. therapie

Daar zit ik dan, met een hermetisch gesealde ass, en een vacuumpomp die continu loopt.

De afgelopen maanden heb ik niet heel veel op mijn blog geschreven, vooral omdat er niet veel bijzonders gebeurde. Ik was voornamelijk bezig met het meer gaan werken (vogende week ga ik 25 uur in de week werken).

In de tussen tijd zijn er wel veel kleine update’s via twitter geweest. Dat twitteren is namelijk een stuk makkelijker als een hele blog schrijven waardoor je het ook sneller doet ;). Om dan toch de mensen die naar mijn website surfen niet teleur te stellen heb ik ook daar de twitter updates geplaatst (en wel aan de linker kant), hoe ik die dingen op hyves krijg weet ik nog niet, maar dat ben ik aan het uitzoeken….

Maar die vacuumpomp dus. Omdat het herstel van mijn wond stagneerde hebben de wondverpleegkundigen van het ziekenhuis, een chirurg en ik besloten om eens te gaan kijken wat Vacuum Assisted Closure (V.A.C.-) Therapie voor mij kan betekenen, dit betekend dus dat mijn wond gevult is met een soort schuimrubber  en daarna luchtdicht is afgeplakt. Hier is een vacuum pomp aan gehangen en die zorgt er voor dat er continu een onderdruk van 125 mm kwik is. Als het goed is zorgt dit er voor dat de bloedvaten in de wond open gaan staan (zodat er meer zuurstof in het weefsel komt) en dat alle troep wordt afgevoerd.
Waar het zeker voor zorgt is dat ik de hele dag met een "tasje" rond loop waar een slang uit komt die mijn broek in verdwijnt.

Verder heeft de koppeling van mijn mobylette het begeven, dus daar ben ik mee bezig, als er iemand nog tips en ideeen heeft kun je die hier spuien