wel beter maar nog niet goed.

Hala Lezers,

Volgens mijn flickr pagina is dat een Arabische groet. Ik ben weer terug.

Gisteren ben ik ontslagen uit het ziekenhuis, de griep was voorbij, ik was weer gevult (met vocht) en dus was het tijd om huiswaarts te keren. Er was alleen in het ziekenhuis een probleem ontstaan, zoals jullie weten (of niet maar dan nu wel) heb ik tussen de billen een wond zitten. Deze wond moet "gewoon" dichtgroeien en dan ben ik van alle ellende mbt mijn operaties af.

Helaas is tijdens mijn ziekenhuis bezoek deze wond begonnen met een klein beetje bloeden. Nu ben ik dus vanochtend naar de nabehandel poli geweest en de arts daar (de zelfde als vorige keer, eentje waar ik best vertrouwen in heb) had het idee dat de wond groter was geworden. De wond zag er nog wel rustig uit, dat dan weer wel. Hij vond echter (en dat ben ik met hem eens) dat er professioneler gespoelt moet worden. Ik ben geen wondzorg specialist, en al was ik dat wel dan ik kan nog erg moeilijk tussen mijn eigen billen kijken. Dus de thuiszorg wordt weer opgestart. Vanmiddag een gesprek met de arbo-arts, ik ben benieuwd wat daar uit komt.

Wat betreft die griep, dat was wel enorm schrikken hoor. De snelheid waarmee je als ileostoma-patient uitdroogt is echt rap. Ik werd om 8 uur s’ochtends ziek en om 4 uur s’middags had ik al een ernstig water tekort. Ik ben in die tijd minimaal 2 liter vocht kwijt geraakt. En aangezien ik de komende 60 jaar nog wel een keer de griep krijg, heb ik ook maar eens goed besproken met de arts wat ik dan moet doen. Gewoon naar het ziekenhuis gaan en vragen om een bed met een infuus.