Olie bijvullen

Het is zover we gaan bijna richting Frankrijk, morgen avond dan wel nacht vertrekken we richting Frangy wat ligt tussen het meer van Annecy en het meer (en dus ook de stad) van Geneve. Maar voor die tijd nog even wat dingen checken aan de auto natuurlijk zoals all vloeistof niveau’s (denk hier bij aan olie, koelwater, sproeiwater en remvloeistof).

Toen bleek dat het olie niveau wel erg laag was moest er dus olie bij. Normaal is dat simpel, oliedop lokaliseren en de olie er bij gooien. Echter blijkt bij de Peugeot 405 dat eerste gedeelte niet so simpel. Die oliedop is namelijk heeeeel goed verstopt, zeg maar zo goed dat je hem met de handleiding er bij nogsteeds niet kunt vinden. Want waar is hij dan. Het is een soort van koker waarop 3 slangen zitten aangesloten. 1 dikke slang aan de onderkant en 2 wat dunnere aan de boven kant. Deze twee dunne slangtjes trek je er met de bovenkant en al af en dan heb je daar je olievul tuitje. (Dit alles is gevonden doormiddel van Tanja’s zoekkunsten op het internet). Dus nu alleen nog de ruitenwisservloeistof bij gaan vullen morgen en de hele auto is klaar voor vertrek. Let wel dat we gistern al getankt hebben en de banden op spanning hebben gebracht!