*zucht* poli 19

Bij ons in het ziekenhuis hebben we een nabehandel poli (polikliniek 19). Waar ik de afgelopen dagen zeer matige ervaringen mee heb gehad.

Het begon allemaal gisteren ochtend, na een leuke avond (mijn moeders verjaardag), kwam de thuis zorg om mijn holte uit te spoelen. De eerste spuit die ze er in spoot, kwam met hoge druk terug, en alles wat ze er daarna door heen spoot kwam niet meer terug, en ik begon me een beetje misselijk te voelen. Toen dat gevoel niet weg ging heb ik contact opgenomen met het secretariaat chirurgen, en die zeiden dat ik voor de zekerheid even naar poli 19 (de nabehandel poli) toe moest.

Zo gezegt zo gedaan. Daar aangekomen had ik nog een aangename verassing, een oud klasgenote van mij zat achter de bali. Mijn pasje en alles afgegeven, en er werd mij verteld dat het allemaal wat uit liep. Dat het wat uitliep klopte wel ja ik had een afspraak om 10.50 en om 12.10 was ik aan de beurd. Wel netjes een kopje thee gekregen (pluim voor het mst) omdat ik zo lang moest wachten.

Dan de "behandeling" zelf. Je begint met een co-assistent, geen probleem mee want die moeten het ook leren. Die man zegt, de wond ziet er goed uit. Dus ik uitleggen dat ik er niet voor de wond ben maar voor de holte die er achter ligt en hem uitgelegt waarom ik gekomen ben. Dat gaat hij overleggen met de arts. Even later komt hij terug met de arts, deze kijkt er naar en zegt dat het waarschijnlijk komt omdat het "gangetje" naar de holte dicht komt te zitten, en dat dit dus een goed teken is. Dit zou ook inhouden dat er ook gestopt moest worden met het spoelen. Ik wierp tegen dat een week eerder er nog gezegt is dat er absoluut doorgegaan moest worden met spoelen. Er is toen overleg geweest tussen de arts en een chirurg. Waar de conclusie uit kwam dat er toch gestopt moest worden en dat ik de volgende dag terug moest komen om bloed te laten prikken en nogmaals te controleren.

Vandaag was dus die volgende dag.  Dus vanochtend zat ik om 9 uur al bloed te prikken en om rond kwart voor 11 was ik aan de beurt bij de poli. Deze keer was het een mevrouw die mij hielp (zonder naamkaartje dus haar functie kan ik niet weten) en het enige wat die mij kon vertellen was dat de wond er goed uitzag. Toen ik vroeg hoe het dan zat met die holte kreeg ik er niet meer uit dan dat ik moest volgen wat de laatste arts had verteld (en ik maar denken dat zij ook een arts zou moeten zijn ) en dat ik moest opletten dat ik geen koorts kreeg.

Dus de volgende keer als ik de afdeling chirurgie aan de lijn krijg en ze willen mij naar poli 19 sturen. Meld ik ze wel dat dat geen zin heeft. Ze kijken toch naar de wond en zeggen dat alles goed is.